Usted está aquí: Inicio / Grupo A / La Confederació Hidrogràfica del Xúquer retira 40 amarraments al Port de Cullera

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer retira 40 amarraments al Port de Cullera

A més, l’organisme de control fluvial ha demolit diversos pantalans de formigó que havien sigut construïts de manera il·legal a la desembocadura del riu
La Confederació Hidrogràfica del Xúquer retira 40 amarraments al Port de Cullera
Imagen: Els operaris treballen per retirar els pantalans. Font: Twitter @CHJucar

CULLERA. Diversos amarraments i pantalans han sigut retirats del llit de riu Xúquer en la localitat de Cullera. Unes obres realitzades directament per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) per eliminar alguns amarraments domèstics il·legals situats a la desembocadura del riu.


Aquestes infraestructures, situades al llarg del carrer Germán Sapiña, havien caducat la seua concessió. Des de la CHX s’ha treballat en la retirada d’aquests 40 amarres per embarcacions menudes que mancaven de la llicència necessària i es trobaven en mal estat. Aquest organisme mancava del pressupost necessari per a fer front les reparacions.

La nova imatge del llit del riu al seu pas pel carrer Germán Sapiña. Font: Twitter @CHJucar

La Confederació ha dut a terme aquestes actuacions en compliment de les seues competències, previstes en l’article 23.1 del text refós de la Llei d’Aigües. L’organisme que controla el Xúquer, segons aquest article, té l’obligació de reparar el mal causat al domini públic hidràulic.

Postura de l'Ajuntament

Jordi Major, alcalde de Cullera, veu amb bons ulls aquesta actuació, ja que contribueix al fet que el llit del riu Xúquer estiga en bones condicions. “No són necessaris aquests amarres individuals, tenim un port esportiu amb amarraments disponibles i qualsevol persona que tinga una embarcació pot fer-ne ús”, explicava Major.
A més, els amarraments es trobaven en males condicions i amb la fusta podrida per la falta de manteniment. Alguns d’aquests amarraments foren utilitzats per una empresa de lloguer d’embarcacions que realitzava trajectes pel riu, però que va deixar d’actuar fa dos anys.

 

Alguns del amarraments retirats per la CHX. Font: Twitter @CHJucar

Majors complicacions han trobat els obrers per retirar els pantalans de formigó que havien sigut construïts de manera il·legal. Aquestes construccions no comptaven amb acreditació ni permís per part de la Confederació, que és la que posseïx competència en aquesta conca del riu Xúquer.En total han sigut sis dies els que els operaris han necessitat per completar els treballs que consistien en la retirada d’aquestes construccions que eren usades per accedir a alguns vaixells i que mancaven de la llicència corresponent.


Els treballs d’adequació s’han dut a terme al llarg del carrer Germán Sapiña de Cullera. Una zona acostumada a les obres als últims temps, ja que el passat any es va inaugurar un nou passeig fluvial que posa en valor el riu i dota de comoditat i benestar als veïns del barri