Usted está aquí: Inicio / Máster / Lotería Manises segueix repartint sort en temps de pandèmia
Lotería Manises conviu amb la COVID-19

Lotería Manises segueix repartint sort en temps de pandèmia

L'administració de loteries més famosa d'aquest municipi de l'Horta Oest és ben coneguda per les seues imatges de llargues cues plenes d'esperances i il·lusions per endur-se grans premis als sortejos nadalencs
Lotería Manises segueix repartint  sort en temps de pandèmia
Imagen: Lotería Manises celebrant els Gordos de Nadal repartits. Font: LaSexta

27/11/20- VALÈNCIA. Lotería Manises és la tercera administració en vendes a Espanya, per darrere de Doña Manolita de Madrid i de la Bruixa d'Or del municipi ponentí de Sort. Es calcula que a Manises s'han repartit més de 300 milions d'euros en sortejos de Nadal, i es considera per molt com el poble més afortunat d'Espanya.

Fins a 5 vegades s'ha repartit el famós Gordo de Nadal a Manises, en els anys 1971, 1986, 2012, 2013, 2018. L'administració número 3 ara situada al carrer Maestro Guillem, Lotería Manises, va ser fundada l'any 2000 i ha passat de tenir un petit local a professionalitzar aquesta administració per situar-la al capdavant del País Valencià tant en vendes presencials com la revolució que ha suposat les vendes online de loteria als últims anys. La innovació per part de Lotería Manises va a més, doncs els últims anys han incorporat una nova opció de compra, on existeix la possibilitat que l'administració guarda el dècim de manera física a l'espera de cobrar el premi en el cas que isca guanyador. 

Cal destacar també, que aquesta administració de loteria a banda del Sorteig de Nadal, ha repartit diferents grans premis al “Sorteig Extraordinari del Niño”On sense anar més lluny, enguany van vendre el segon premi.

 L'administració Lotería Manises comença a augmentar el gros de treball de manera molt significativa a partir del mes d'octubre amb l'inici de la campanya de Nadal. Enguany les vendes s'han augmentat significativament per Internet no només per la situació marcada per la pandèmia de la COVID-19, aquest increment, cada any, va a més i la cua per comprar la loteria de manera presencial també creix exponencialment a mesura que es va apropant el tradicional sorteig nadalenc. Des de l’administració asseguren poder mantenir vendes tot i la reducció de les vendes presencials gràcies a aquest creixement de la venda online, tot i que és difícil lluitar contra la baixada de vendes per part d’associacions i col·lectius. No obstant, estimen que van a compensar les pèrdues d’un canal amb l’augment d’altres. La previsió és mantenir les vendes respecte a les de l’any passat. 

cua loteria

 Imatge: Cua a l’administració de Lotería Manises. Font: Levante-EMV

 

Tenim una persona controlant  i limitant l’accés a les persones perquè no hi haja en cap moment més de tres persones dins del local”. 

- Rafa Sanchis, gerent de Lotería Manises.

 


Aquest any és diferent amb la nova conjuntura de la pandèmia, que ha esdevingut una crisi de caràcter sanitari, social i econòmic. Hem parlat amb Rafa Sanchis, gerent de Lotería Manises, i ha assegurat que "la gent s’ha conscienciat, hem marcat les distàncies de seguretat, hem muntat mampares per separar les finestretes, així com l’aforament l’hem reduït al 50%. Ara estem amb la meitat de finestretes, atenent únicament amb tres per mantindre la distància de seguretat”. A més, el gerent ha volgut informar sobre l’ampliació de l'horari al públic, fent horari ininterromput i creant dos equips de treball independents per tal de si es dóna algun possible contagi no haver de tancar per falta de personal i seguir correctament els protocols sanitaris.

 Aquest 2020 podrem tornar a veure els xiquets i xiquetes del CEIP San Ildefonso repartint nous premis, des de Lotería Manises seguiran el sorteig de ben a prop amb les esperances posades en augmentar el palmarés de premis atorgats per l’administració. 

 

Tipo: Noticia
Subtema: Sociedad
Territorio: Valencia