Usted está aquí: Inicio / Máster / La pandèmia posa en perill la viabilitat dels gimnasos

La pandèmia posa en perill la viabilitat dels gimnasos

Els gimnasos reivindiquen la seua bona gestió de les mesures sanitàries i es posicionen com a espais segurs.
La pandèmia posa en perill la viabilitat dels gimnasos
Imagen: Un usuari d'un gimnàs desinfecta una màquina d'exercici

 

Leo és propietari d’un gimnàs privat a la ciutat d’Alzira, a València. La pandèmia l’ha colpejat directament i es troba amb dificultats econòmiques constantment per fer sobreviure el seu petit negoci, del qual tota la unitat familiar viu.

 

I és que la Covid-19 no ha deixat d’eixamplar la bretxa des del confinament primaveral, ficant en seriosos problemes el manteniment d’uns espais que es mostren segurs seguint les estadístiques oficials, que confirmen que sols hi ha un índex del 0,28% de contagis a l’estat espanyol, segons les dades de l’informe, 230 del CCAES, publicat el 15 d’Octubre.

 

Així i tot, "sols el 40% de la gent que venia al gimnàs ha reprès l’activitat encara a dia d’avui, sobretot per por i, com per la nostra part congelàrem les tarifes, les pèrdues han sigut molt notables, fins al punt de estar al límit. L’any que ve tancaran molts petits negocis”, ha confirmat el propietari del gimnàs Leo Urban Sport.

“sols el 40% de la gent que venia al gimnàs ha reprès l’activitat encara a dia d’avui, sobretot per por"

 

 

 

En efecte, segons la Federació Nacional d'Empresaris d'Instal·lacions Esportives (FNEID), es calcula que els gimnasos en 2020 facturaran un 53% menys que l'any anterior, la qual cosa els portarà a assumir unes pèrdues superiors als 1.240 milions d'euros, que podrien posar en perill el 44% de les empreses del sector.

 

Leo, insisteix que no sols preocupen els costos del lloguer, hipoteques i sous de la unitat familiar que treballa al gimnàs al complet, sinó que el que preocupa és més el futur perquè si la gent es queda a l’atur i es planteja fer esport a casa, probablement tanquem, perquè jo sóc autònom i ho tinc tot avalat ací, i em quedaria al carrer”, declara l’entrevistat.

 

El nostre protagonista reivindica la manca de subvencions per part del govern i de l’excessiu IVA del 21%, però es mostra optimista de cara al 2021 i apunta que tal vegada a l' Abril ja es puga tornar a la normalitat, i recalca que els gimnasos no són un focus de contagi, que no hem de tindre por, perquè de fet “es respecten les mesures de seguretat i, a banda, l’esport ens ajuda a evitar les malalties. En aquest gimnàs no ha hagut cap cas. No és com l’oci”, ha confirmat.

 

 

 

leo 3
leo 3
leo 2
leo 2
leo 1
leo 1