Usted está aquí: Inicio / Máster / L’esperada vacuna també inmmunitza contra l’escepticisme
Salut pública

L’esperada vacuna també inmmunitza contra l’escepticisme

Les vacunes contra la Covid-19 comencen a arribar als diferents països i la població espanyola està més predisposades a donar el seu consentiment
L’esperada vacuna també inmmunitza contra l’escepticisme
Imagen: Una enfermera treient la vacuna per a aplicar-la. Font: Sinc

31/12/2020- VALÈNCIA. Aquest any 2020 estem vivint una conjutura molt complicada a nivell sanitari, econòmic i social. Els diferents països estan tenint problemes per parar la pandèmia i les dades de malalts i morts no cessen. Totes les mesures i restriccions pareixen no ser suficients. Tot i això, els governs estan començant a comprar dosis de la vacuna per tal que aquesta situació puga millorar fins al punt de poder tornar a fer vida normal, tal com la coneixem. 

Solucions a la COVID-19 no apte per escèptics i maníacs

A inicis del mes de novembre el govern d'Espanya, amb Salvador Illa al front com a ministre de salut, va anunciar que esperava començar a distribuir la vacuna contra la COVID-19 després de Nadal i abans que acabe l'any. Així ha estat, tot i l'escepticisme que havia generat per part de la població amb la data de la vacuna ha arribat a la seua fi. De fet, la vacuna arriba com a salvament davant l'augment de les xifres de contagis per l'excés de contacte social en les festes de Nadal, on alguns ja parlen de tercera onada de contagis, la vacuna ja és una esperança.

No obstant això si una cosa ha caracteritzat el coronavirus és l'escepticisme. A causa potser dels posicionaments i informacions contradictòries de responsables polítics, tant en un inici de la pandèmia considerada per molts com una grip simple, amb l'ús de la mascareta per evitar contagis i diferents conspiracions sobre les capacitats de la vacuna. La ciència i la política són disciplines que intenten mesurar la seua acció per encertar i prendre les decisions correctes, és per això que han existit informacions contradictòries donada la falta de preparació per enfrontar el virus.

Percepció davant la vacuna

L’arribada de les vacunes a Espanya ha obert un debat que ha estat alimentat sovint per la por generada per alguns mitjans de comunicació i per les xarxes socials. De fet, el govern ha encarregat diferents enquestes per saber quin nombre de població està disposat a vacunar-se, segons un baròmetre del DYM a l’última setmana de novembre un terç de la població va manifestar que estava disposada a vacunar-se, a l’inici del mes de desembre ja era la meitat de la població que va manifestar al CIS que estava disposada, i aquest percentatge de població ha anat en augment amb les noves informacions que han arribat de Pfizer i Moderna.

Imatge: Arribada de les primeres vacunes a Espanya. Font: Beteve

L’ Asociació Arade d’Aragó ha realitzat una enquesta de la qual s’extrau que el 74% dels usuaris i usuaries de les residencies de la zona estan disposats i disposades a ficar-se la vacuna i un 63% dels treballadors també donen el seu consentiment. Estem en un moment en el que existeix molta inseguretat sobre la vacuna pero en esta recent enquesta es deixa clar que eixes inseguretats comencen a disipar-se. Amb açò trobem que la percepció de la població està canviant. 

La vacuna aterra i tots els ulls posats en Araceli

L’expectació era màxima per veure com vacunaven a les primeres persones al nostre país. Va donar molt a parlar i va generar multitud de comentaris, reflexions i fins i tot bromes en forma de memes, moltes amb la finalitat de normalitzar la vacuna. Les imatges d’Araceli, la primera vacunada a una residència de Guadalajara, van ser examinades i jutjades per l’opinió pública, arribant fins i tot a manifestar diferents usuaris de Twitter el seu rebuig al comentari “gracias a Dios” quan la persona que li va subministrar la dosi li va recordar que havia estat la primera a tota Espanya.

Imagen: Araceli, de 96 anys la primera vacunada a Espanya. Font: El País

 Imatge: Araceli, 96 anys, la primera dona vacunada a Espanya. Font: El País

El País Valencià, la normalització de la vacuna i humor

El primer valencià a ser vacunat ha estat  Batiste Martí de la residència de majors Verge del Miracle de Rafelbunyol. No obstant el protagonista el passat dia 27 de desembre, primer dia de vacunació, el vam veure a l’informatiu d’À Punt i despres per totes les xarxes socials, un home sent gravat per les càmeres de la televisió pública valenciana va manifestar “ala, enxufa-li” mentre li estaven injectant la vacuna, les imatges van ser virals i ja s’ha començat a comercialitzar samarretes amb la mítica frase. 

Imatge: Batiste Martí, 81 anys, perimer valencià vacunat. Font: El País

Imatge: Batiste Martí, 81 anys, primer vacunat al País Valencià. Font: El País 

Subtema: Sanidad
Territorio: España
archivado en: , , ,