Usted está aquí: Inicio / Máster / El "sensellarisme" cobra força amb la pandèmia a Alzira

El "sensellarisme" cobra força amb la pandèmia a Alzira

L’alberg de transeünts és una de les promeses incomplides de Compromís per Alzira des de l’any 2015
El "sensellarisme" cobra força amb la pandèmia a Alzira
Imagen: Creu Roja instal·la un alberg provisional al poliesportiu Pérez Puig d'Alzira- 11/01/2020 - Europa Press

Una vegada més, el passat 25 d’Octubre a Alzira, tot i que el toc de queda obligava a quedar-se confinats a casa, tots no tingueren les mateixes oportunitats. El dia començava al banc BBVA, per enèsima vegada, amb una persona dormint a terra. Amb açò, convé preguntar-se com és possible quedar-se a casa quan no n’hi ha possibilitat. Qüestió de classes. La pandèmia segueix accelerant les desigualtats.

 Com a la resta del país, a la Ciutat d’Alzira, les necessitats de la població sense llar no són imprescindibles com a objectiu polític, ni ho van ser abans de la pandèmia, ni al principi, ni ho són actualment en la segona onada. Qüestió de “prioritats”.

 Així ho explica Marina Mir, regidora de Serveis Socials i Polítiques d'Igualtat: “En Alzira no hi ha afluència de gent dormint en el carrer i, per això, no cal un alberg. Ara mateix, si fera una llista de problemes per ordre de gravetat, que tampoc és que siga gravetat, eixe seria el menor dels problemes, més que res perquè no hem tingut cap cas. Seria molt més problema, per exemple, el tema de les persones majors que viuen a soles. Ara és el més important. Els casos de gent que dorm a terra en Alzira és insignificant i esporàdic, en gran part de gent temporera de la fruita que ve de Barcelona i sols està un dia sense llar a Alzira”.

Des del bloc de Compromís d’Alzira s’insisteix en que “no hi ha tanta necessitat com a la ciutat de València, però quan ha sigut necessari s’ha habilitat amb la Creu Roja d’Alzira un lloc a períodes hivernals com en Gener de 2020 amb motiu de la ona de fred, però no va tenir quasi demanda”.

 En canvi, des de Esquerra Unida es mostren escèptics davant les paraules de la regidora i asseguren que “hi ha gent que inclús coneguem que viu al carrer i no pot accedir a una vivenda” i adverteixen que “és un problema estructural també, evidentment, a la Ciutat d’Alzira. En cap cas són situacions esporàdiques com indica la regidora. S’està deixant de costat la gent pobra durant la pandèmia, i l’alberg és necessari perquè costa barat deixar-lo obert en els dies de més fred i durant aquest període pandèmic en què s’ha decretat el “toc de queda”. Ells són qui han decidit que determinat nombre de persones no és rellevant per atendre les seues necessitats. A més, és un projecte que forma part del programa polític des de l’any 2015 fins l’actualitat, i s’ha ignorat sistemàticament”, ha declarat Mélanie Torres, portaveu del grup de Joves d’Esquerra Unida d’Alzira.

 Sembla que la transparència travessa un moment de crisi als partits polítics que perjudica a la confiança del poble en els actors polítics. Les xarxes socials han obert un espai de confiança fictici amb l’electorat on sembla no ser necessari l’intermediari, és a dir, el periodista. En aquest sentit, la transparència que es mostra en les xarxes socials és un “mite” que oculta les polítiques públiques i les promeses incomplides. La democràcia s’haurà de seguir disputant, i els mitjans de comunicació tindran un paper clau.

Tipo: Noticia
Subtema: Política
Territorio: Valencia