Usted está aquí: Inicio / Máster / El Bloc celebra un Aplec reivindicatiu insòlit marcat per la pandèmia
Aplec del Puig 2020

El Bloc celebra un Aplec reivindicatiu insòlit marcat per la pandèmia

L'Aplec, gran festivitat reivindicativa del valencianisme i festa anual del Bloc, es va dur a terme amb mesures de seguretat per evitar la propagació de la COVID-19 i amb un públic molt reduït
El Bloc celebra un Aplec reivindicatiu insòlit marcat per la pandèmia
Imagen: Membres del Bloc durant l'Aplec. FOTO: @infoBloc

El darrer diumenge d’octubre, coincidint enguany amb el 25 d’octubre, la formació majoritària dins de la Coalició Compromís va organitzar el seu tradicional Aplec. La diada del Bloc va estar marcada de reivindicació política en un any atípic per les mesures de seguretat que va seguir l’organització, i va fer possible la celebració de la jornada reivindicativa en el context marcat per la pandèmia i l’augment dels brots al País Valencià durant l’última setmana.

La jornada no va poder començar amb la marxa cívica a peu sortint des de les Torres dels Serrans de València cap al Puig com marca el tradicional Aplec. Dos dies abans, donat l’augment de positius de COVID-19 i el Decret imminent de l’Estat d’Alarma per part del Govern de l’Estat, la formació valencianista va optar per suspendre la 43a Marxa i Aplec al Puig que estava organitzada, on ja s’excloïen els jocs infantils i el dinar després de l’acte polític per ser activitats amb major risc de contagi. En lloc d’això, l'acte es va reduir als parlaments polítics i es va celebrar al Complex Esportiu-Cultural Petxina a la capital del Túria.

L’Aplec va comptar amb la presència de representants de partits i col·lectius afins: Juan Ponce, com a portaveu de Compromís; Natxo Serra, com a representant dels Verds; Anna Oliver i Toni Gisbert, com a representants d’Acció Cultural; Irene Alemany i Enric Garcia, de la Societat Coral El Micalet; Rafa Reig, Anna Laura Díaz i Pep Bomboi de la Intersindical Valenciana; i Alexandra Usó d’Escola Valenciana.

Enguany també hi va haver lloc pels lliuraments dels guardons "Blocs d'Honor", aquests premis entregats per l’organització, són un reconeixement anual que el partit entrega que destaquen per fer una societat més lliure, crítica, justa i igualitària. El primer va recaure en el col·lectiu MIR, “pel reconeixement al seu treball incansable davant la crisi sanitària”, d'aquesta manera va ser entregat per Nathalie Torres, diputada a les Corts Valencianes. El segon va ser entregat a José Vicente Fernández, alcalde de Daia Vella (Baix Segura) per la seva gestió de la situació d’emergència de la Dana al setembre de l’any anterior, i el va entregar Joan Baldoví, diputat al Congrés. L’últim d’ells va ser entregat a títol pòstum a Enric Tàrrega Andrés, per la seva trajectòria política.

Imagen: Àgueda Micó durant l'Aplec del Puig. Foto: @BlocValencia

Imagen: Àgueda Micó durant l'Aplec del Puig. Foto: @BlocValencia

Va finalitzar l’acte la coordinadora nacional del BLOC i coportàveu de Compromís, Àgueda Micó, que va defensar les polítiques dutes a terme per la seva formació i la sortida valenciana a la greu crisi causada per la COVID 19, assegurant que per fer-ho “cal enfortir l’autogovern valencià, perquè governar vol dir enfortir la societat i al País Valencià i l’essència del nostre país la donem a les institucions pròpies, quan parlem d’autogovern no parlem només de la Generalitat valenciana, parlem també dels ajuntaments, les institucions més properes a la ciutadania”. També va tenir paraules pels seus socis de govern, sentenciant que volen “una Reforma Tributària, sostenible i justa, que faci que els més rics paguin més, sembla que això els nostres socis de govern no ho tenen tant clar, nosaltres no callem malgrat que hi hagi gent que no li agradi el que nosaltres diem”.