Usted está aquí: Inicio / Grupo C / Militants de Compromís rebutgen la candidata a Burjassot per ‘TERF’
Viu és regidora del partit a Burjassot

Militants de Compromís rebutgen la candidata a Burjassot per ‘TERF’

Un ampli sector de Compromís ha rebujat l’anunci de Maria Viu com a candidata del partit per les eleccions municipals de Burjassot pel seu posicionament davant les persones transsexuals
Militants de Compromís rebutgen la candidata a Burjassot per ‘TERF’
Imagen: Imatge: Maria Viu, candidata a l'alcaldia de Burjassot | Autoria: Compromís per Burjassot

València, 8 de novembre de 2022 – Jesús Lorda

El passat dilluns 7 de novembre, Compromís per Burjassot anunciava qui encapçalaria la llista a la ciutat. L’escollida fou Maria Viu, fins ara regidora de la ciutat. El segon i tercer lloc de la llista l’ocuparan el també regidor Àngel Vázquez i el responsable de Joves-PV a Burjassot, Miguel Ángel Lavara.

Compromís Burjassot

Imatge: Militància de la formació valencianista a Burjassot en l'actual legislatura | Autoria: Compromís per Burjassot

L’elecció, tanmateix, no ha tingut bona acollida en un ampli sector de la formació valencianista degut al posicionament davant les dones transsexuals que la candidata mostra al seu perfil de Twitter. Des d’aquest sector es reclama la retirada de la seua candidatura. A Compromís el posicionament davant les persones transsexuals i la Llei Trans és el del feminisme transincloent, de fet consideraren la llei autonòmica de 2017 com la més avançada d'Espanya.

A la seua capçalera de Twitter Viu mostra una definició de dona: “Persona del sexe femení, especialment quan ha arribat l’edat de la pubertat, i més especialment quan es troba en l’edat madura”. A aquesta imatge es sumen retuits que invisibilitzen el col·lectiu trans. “Lo trans no existe, es un constructo social (…) es un constructo social reaccionario. Y sexista. Y magufo. No sé qué más mierda quieren, pero no la hay”, exposa un dels tuits.

La formació jove de Compromís s’oposa a la candidatura de Viu

Joves PV – Compromís, la secció jove de la coalició valencianista, s’ha mostrat contrària al discurs de la cap de llista de Burjassot i s’ha fet ressò de les reaccions de les seues principals figures a les xarxes socials.

  Compromís bandera Trans

Imatge: Militants de Joves PV exposen la bandera trans al congrés de Més-Compromís | Autoria: Joves PV

Des de Joves PV apunten a una visió dels drets de les persones transsexuals com “drets humans”. També recorden el contingut la llei trans aprovada a les Corts Valencianes recentment, així com el projecte de llei trans d’àmbit estatal que està en construcció en l’actualitat.

Altres faccions recolzen la seua candidatura

L’ex-alcalde de Bellreguard, Alexandre Ruiz, ha felicitat la candidata. També ho ha fet l’exalcalde de Burjassot, Jordi Sebastiá, qui, a més, fou eurodiputat, en ambdós casos amb la formació taronja. El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha esborrat el tuit en què donava suport a Viu en els pròxims comicis municipals.

Compromís prendrà accions en la pròxima Executiva del partit

La direcció de Compromís plantejarà en la pròxima Executiva una fórmula per a que els candidats del partit “lluiten pels valors del valencianisme, progressisme, ecologisme, feminisme, igualtat LGBTI i drets de les persones trans”, apunta eldiario.es.

 Compromís manifestació llei trans

Imatge: Compromís es manifesta per reclamar una llei trans estatal | Imatge: Compromís

Es tracta, en síntesi, d’un document que els candidats i candidates del partit hauran de firmar per formar part de les llistes electorals. Des de la direcció es justifica aquesta decisió degut a que es tracta d’una qüestió de “transparència i honestedat” davant els electors.

Tipo: Noticia
Subtema: Política
Territorio: Valencia