Usted está aquí: Inicio / Grupo B / La vigorització del toc de queda, un nou repte per a l'hostaleria de Benimaclet
coronavirus

La vigorització del toc de queda, un nou repte per a l'hostaleria de Benimaclet

Distints establiments hostalers expliquen com ha impactat la nova mesura i quines modificacions caldrà aplicar en el sector de la restauració
La vigorització del toc de queda, un nou repte per a l'hostaleria de Benimaclet
Imagen: Bar Centre Instructiu Musical de Benimaclet. ANA CALABUIG AZNAR
Autoría: acaz , jucosmar , uValencia.es

VALÈNCIA. El passat 24 d'octubre va entrar en vigor l'aplicació del toc de queda, imposant a la ciutadania a reduir la mobilitat i els contactes per tal de contenir la pandèmia de covid-19. L'hostaleria és un dels sectors on afecta l'aplicació d'aquesta mesura d'una forma més directa, per tant és necessari conéixer com pretén encarar aquesta nova situació el gremi de la restauració: possiblement un dels més afectats en l'àmbit de la crisi econòmica causada arrel del coronavirus.

Benimaclet és un dels barris de València on l'hostaleria ocupa un lloc significatiu en l'activitat econòmica. El barri compta amb diversos establiments d'àmbit local, en els quals la vigorització del toc de queda ha esdevingut en l'aplicació d'una sèrie de modificacions necessàries per a evitar conseqüències negatives en aquests negocis de proximitat. 

fkmprmhdt

Entre alguns dels negocis de restauració més emblemàtics del barri, es troben el Centre Instructiu Musical de Benimaclet (CIM), més conegut com 'El Musical', La Murta vins i tapes, situat al cor de Benimaclet, el Centre Social-bar Terra, i el nou establiment inaugurat a mitjan octubre, Ambra Poble-Bar.                              La Murta, vins i tapes. JÚLIA COSTA MARTÍNEZ                                                                     

Segons comentenels seus propietaris, l'hostaleria del barri comença a adaptar-se als nous canvis i a les noves mesures de la millor manera possible, per poder afrontar el nou toc de queda imposat pel Govern Central.

Algunes de les noves mesures que s'han adoptat en aquests establiments, com per exemple La Murta, és anul·lar el sistema de reserves. Així ho afirma Pepe González, cap de La Murta vins i tapes i el bar del CIM de Benimaclet: "El que hem fet ha sigut anul·lar les reserves per a evitar que hi haja gent que vinga a les nou i mitja o a les deu de la nit i tindre tota eixa taula sense poder treballar. Ara treballem segons la demanda." També cal destacar la nova manera de gestionar els torns de sopars assemblant-se a l'horari habitual anglés, com bé assenyala Pepe González. Per altra banda Ivan Nadal, propietari d'Ambra, aposta per avançar l'horari d'obertura del local i de la cuina perquè la gent s'anime a anar abans.

Interior de l'Ambra Poble-Bar. JÚLIA COSTA MARTÍNEZPel que fa al tipus de clients que solen consumir en aquests locals, són gent jove. Benimaclet és un barri poblat, principalment, per estudiants. Pepe González recalca que a la Murta també hi ha clients habituals que viuen tot l'any al barri, però que es nota quan hi ha estudiants i quan no. 

Interior de l'Ambra Poble-Bar. JÚLIA COSTA MARTÍNEZ

Un altre canvi que es notarà al Terra, bar amb una clientela més jove, serà el de  deixar de consumir en barra."Sincerament esperem que no ens afecte molt perquè la gent jove vol eixir, vol prendre, vol sopar i esperem que els clients no deixen de vindre.", afirma Héctor Encinas, cambrer del local.

Pepe González: "És molt complicat treballar a futurs en aquesta incertesa de mercat. Les regles del joc no es poden anar canviant cada quinze dies d'acord amb l'interés polític."

Un dels temes que més preocupa als propietaris dels locals és la incertesa a llarg termini, ja que l'aplicació del toc de queda podria prolongar-se sis mesos més. Ivan Nadal s'ha mostrat "dubitatiu" davant la restricció: "Si és per la salut, s'haurà de fer, però el problema és si van retallant més els horaris. Si a les 22:00 cal estar en casa, qui eixirà a sopar? Ningú." Pel que fa a la situació del Centre Social Terra, Héctor Encinas ha destacat una barreja d'inseguretat i confusió, i aposta per un procés de gestió i configuració.

La possibilitat que aquesta situació desencadene en un segon estat d'alarma, ha estat plantejada pels tres locals, que han conclòs que la inactivitat seria una de les pitjors controvèrsies."Si no hi ha activitat econòmica, anem avall", sintetitza Ivan Nadal.

Pintures de la fatxada del Terra CSB. JÚLIA COSTA MARTÍNEZPintades de la fatxada del Terra CSB. JÚLIA COSTA MARTÍNEZ

 

Tipo: Noticia
Subtema: Sociedad
Territorio: Valencia