Usted está aquí: Inicio / Grupo B / El grup Flora publica "Llegenda", el seu primer àlbum
El dimecres 26 d'octubre va ser un dia especial per al món de la música urbana en català

El grup Flora publica "Llegenda", el seu primer àlbum

Després d'un any i mig de treball i esforç, Flora aconsegueix presentar al públic el seu disc. "Llegenda" consta de dotze cançons plenament composades i escrites pels tres integrants: Scotty DK, Mariona Batalla i Ury Batalla.
El grup Flora publica "Llegenda", el seu primer àlbum
Imagen: Concert de presentació del disc. Font: arxiu, propiciada pel grup.

VALÈNCIA. El passat dimecres 26 d'octubre, Llegenda, el primer CD del grup català Flora, va ser publicat a les plataformes de música més emprades pels amants de la música urbana, l'hiperpop i el pop punk. El disc està format per dotze cançons pròpies sense cap col·laboració amb altres artistes. A més, els seus tres singles anteriors a l'àlbum hi han sigut inclosos: Enyor va eixir sis mesos enrere, Gelat dos més tard i Pinta'm el mes passat.

El procés de composició i gravació ha durat sobre un any i mig. “El disc implica també fer portades, portar el màrketing, crear dissenys i molt més”, declara Scotty DK, guitarrista i productor del grup. 

Flora publiquen el seu debut "Llegenda" - Primera Fila

"Flora és molt ràpid a nivell de velocitat de producció i si no fossi per les altres feines que teníem a banda de la música, podríem haver fet el CD en 8 mesos", expliquen els germans Batalla.

 

  

 Imatge de l'àlbum Llegenda. Font: arxiu, propiciada pel grup. 

Quatre dies abans del dia del debut, la cantant del grup va publicar a la xarxa social Instagram un vídeo parlant sobre el perquè de no haver mostrat encara alguns aspectes importants del disc, com la portada. 

"No és un vídeo justificant-me, estic exposant les meues vulnerabilitats",
- Mariona Batalla.

Mariona Batalla al vídeo d'Instagram dels comptes @floramp3 i @linoleum_. Font: xarxes de Mariona Batalla.Mariona Batalla al vídeo explicatiu d'Instagram publicat als comptes oficials de @linoleum_ (personal) i @floramp3. Font: arxiu, xarxes de Mariona Batalla.

La vocalista comentava la presència de l'ansietat front a un projecte musical nou "que necessita màrketing, difusió i molta feina". Explicava que exposar-se en tanta mesura a les xarxes i al mass media català havia provocat que patira un estrés complicat de controlar i que, per tant, havia dificultat la comunicació amb el públic per un breu període de temps. 

Molts dels seguidors del compte oficial del grup van mostrar el seu recolzament, suport i comprensió als comentaris d'aquest reel. "És necessari que els projectes nous siguen recolzats" i "És normal que en l'inici, i també en meitat del procés, apareguen problemes, ja que som humans" són algunes de les paraules dels fans de Flora.  

A pesar dels problemes i els hàndicaps, Llegenda ha sigut publicat sense cap retràs el dimecres 26 d'octubre, tal i com van prometre els artistes. 

Comentaris de suport d'algunes de les seguidores del grup. Font: arxiu, propiciades per l'artista.

 

A banda dels comentaris d'ànim i suport i la acollidora reacció per part dels fans, els artistes catalans gaudiren d'un públic molt apassionat al seu bolo de presentació de Llegenda. El local Apolo de Barcelona es va omplir el passat dissabte 29 d'octubre per veure Lildami i Flora. "L'aforament de l'Apolo és de 800 persones sense comptar la part de dalt i aquesta part del local estava plena", explica Mariona Batalla. Els artistes declararen no estar acostumats a un públic tan gran tocant en nom de Flora. "Una de les millors parts va ser quan la Mariona va saltar al públic", comenta el seu germà, Ury Batalla, bateria del grup.

La vocalista explicava en nom dels tres integrants la inseguretat que en un principi els va provocar tocar al mateix concert que Lildami per si el públic no gaudia amb ells. "Després vam notar que les persones que ens estaven escoltant sí que estaven passant-ho bé amb la nostra música. A més, tots els anteriors concerts havien

 

 

estat abans de publicar el CD, però aquest va ser especial perquè la gent ja coneixia les

lletres", declara la cantant. El dissabte passat, les xarxes socials dels melòmans de la música urbana catalana es van omplir de vídeos del bolo ràpidament. "La millor performance va ser Irresponsable..., fou increïble", diu Joan, qui hi va estar present.

El dissabte 5 de novembreFlora acudirà de manera  gratuïta al Parc del Clot de Barcelona per tocar al  seu cinqué bolo de la mà d'altres bandes com THE PARSIMONIANS, PD GRETA, PA NEGRE i AURA , segons han publicat a les xarxes socials de @barraquesdelclot. "Les últimes artistes que ens faltaven per confirmar faran que siguin inolvidables!", es va comentar a la publicació del cartell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Llegenda es pot escoltar a les plataformes d'SpotifyDeezerApple MusicAmazon Music i Tidal, segons la pàgina oficial del grup. 

 

La reacció del públic respecte a les noves peces de Flora és positiva. "L'essència del grup 

P4: Resultat i reacció del públic: declaracions dels fans

 

 

 

 

 

P5: Concerts: tots i centrar-se en l'últim que és el de presentació del cd

P6:

 

 

 

Llegenda es pot escoltar a les plataformes d'Spotify, Deezer, Apple Music, Amazon Music i Tidal

Halley Records --> Segell discogràfic freelance

Pau Oltra Fernàndez --> tècnic de so freelance

 

Tipo: Noticia
Tema: Cultura
Subtema: Música
Territorio: Valencia