Usted está aquí: Inicio / Grupo B / Amadeo Salvo i Aurelio Martínez, a juí per la venta del València CF al magnat singapurenc Peter Lim

Amadeo Salvo i Aurelio Martínez, a juí per la venta del València CF al magnat singapurenc Peter Lim

Els que van ser presidents de la Fundació del València CF es sentaran en la banqueta dels acusats el pròxim 23 de març, degut a una denúncia posada per 5 accionistes minoritaris
Amadeo Salvo i Aurelio Martínez, a juí per la venta del València CF al magnat singapurenc Peter Lim
Imagen: Amadeo Salvo i Aurelio Martínez a un acte en el estadi de Mestalla

El que va ser president del club i actual president de la UD Eivissa, Amadeo Salvo, i el que fóra president de la Fundació del València CF i actual president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ja han rebut la citació per a asistir a declarar a un juí el pròxim 23 de març a les 9:30 hores.

La demanda està formada per 5 accionistes minoritaris del club, representants per els despatxos d'advocats de Jaime Navarro, els quals han demandat als expresidents per possibles danys morals i econòmics derivats de la venta de la majoria accionarial i tots els actius del club en l’any 2014 a Meriton Holdings, empresa de Peter Lim.

Els demandants exigeixen una indemnització simbòlica de 1.900 euros en considerar que es va procedir a la venda del 70% de les accions del club sense garanties o penalitzacions que obliguessin a Peter Lim a complir els seus compromisos esportius, econòmics i socials, entre ells, la finalització del nou estadi, la reducció del deute o la concurrència de l'equip en competicions continentals de manera habitual.

I és que el expresident del València CF i el de la Fundació, van ser els principals valedors i defensors de l'oferta presentada per Lim al procés de venda. Durant aquella època, Aurelio Martínez va exposar les característiques de la proposta de Lim, entre elles figuraven les següents: 28 milions de deute el cinquè any, estadi finalitzat per celebrar el centenari o que l'equip es dissenyaria per guanyar la Champions. La realitat actual està molt allunyada de tot allò, ja que no s'ha complert res del que es va prometre.

La realitat que viu el valencianisme és insostenible, ja que existeix un divorci total entre la directiva o representants del club i els aficionats. Aficionats que ja han demostrat el seu malestar a tot el món, organitzant grans manifestacions i protestes contra del màxim accionista del club, Peter Lim, per a demanar que venga el club. 

La protesta amb més repercussió va tindre lloc el passat 21 de maig, on la majoria d’aficionats del València no van accedir al camp durant el partit València-Celta, per concentrar-se fóra d’aquest i protestar així contra la propietat del club. La imatge d’un Mestalla buit per dins i ple per fóra, va pegar la volta al món. 

L'afició del València protesta fóra de Mestalla mentres es juga un partit

La demanda corre a càrrec de Jaime Navarro

La demanda la porta el despatx d'advocats de Jaime Navarro, que també té pendent de judici la causa que busca declarar nul·la la pròpia venda del club i que canalitza la voluntat de diferents accionistes del club de pressionar per la via jurídica a Peter Lim, així com defensar drets que entenen vulnerats com a accionistes del València CF. A més, si aquesta demanda ix endavant i un jutge declarara nul·la la venda del club, seria una gran oportunitat per a que el València tornara a ser propietat dels seus aficionats, una cosa que l’afició reclama desde fa molt de temps.

S'espera que en el futur s'emprenguin més accions legals contra la gestió de Peter Lim per tal d'exercir una vigilància de tot el que està succeint al club i la deriva econòmica i esportiva. I d’aquesta manera, obligar al màxim accionista a posar en venda al club de Mestalla.

 

Tipo: Noticia
Subtema: Fútbol
Territorio: Valencia