Usted está aquí: Inicio / Grupo A / València Bàsquet perd l’invicte en un fatídic tercer quart
Crònica València Bàsquet

València Bàsquet perd l’invicte en un fatídic tercer quart

El conjunt taronja cau derrotat a la Fonteta (66-71) davant el Barça Bàsquet en un partit disputat i marcat per les defenses
Imagen: Fernando San Emeterio defensant a Álex Abrines Foto: Miguel Ángel Polo
Autoría: jorolfe , uValencia.es

València Bàsquet va perdre en un mal tercer quart la possibilitat de seguir invicte i va caure derrotat davant el Barça Bàsquet per 66-71 en el partit corresponent a la tercera jornada de l’Eurolliga. L’encontre va estar tremendament igualat, exceptuant el fatídic tercer període que va ser una càrrega massa pesada per als de Jaume Ponsarnau.

El partit va arrancar amb la intensitat pròpia d’una jornada d’Eurolliga, amb intercanvi de cistelles, molt de ritme i alt encert ofensiu d’ambdós equips. En els primers cinc minuts de joc, el marcador era de 15-12 amb 9 punts d’un inspirat Bojan Dubljevic comandant l’ofensiva taronja.

Amb 19-16 va acabar un primer quart molt igualat en el qual Rolands Smits (7) i Cory Higgins (5) van fer un pas endavant i s’encarregaren de suplir la baixa de Nikola Mirotic.

Al segon quart i amb les rotacions, l’encontre es va travar i les defenses s’enduriren. Moltes possessions van acabar amb llançaments a l’últim segon i als dos equips els va costar anotar. Menció especial a Rolands Smits, que amb 13 punts fou el millor del primer temps.

El retorn a la pista de Vanja Marinkovic va propiciar una gran ovació dels 400 aficionats presents a la Fonteta i amb 35-33 es va aplegar al descans d’un partit poc vistós, de màxima igualtat, on cada acció es disputava i on cada error es pagava car.

Després del pas pels vestidors, l’alternança al marcador fou constant als primers minuts de tercer quart. Però va durar poc, ja que van començar a aparèixer els grans jugadors del Barça i els de Ponsarnau no van trobar solucions. Nick Calathes va mostrar tot el seu repertori ofensiu i l’ex-NBA Álex Abrines va anotar 8 punts per a establir la màxima diferència amb un 44-54 en un tercer quart desastrós.

El conjunt taronja va iniciar l’últim període amb 10 punts de desavantatge que prompte van ser 15 en un desafortunat arranc de quart que va haver de parar Jaume Ponsarnau. Després del temps mort i amb l’entrada de Marinkovic van aconseguir retallar la distància a 10 (49-59).

València va encadenar vàries accions positives amb Dubljevic com a home referència i es va poder apropar a 8, però seguia encallat en la defensa blaugrana i la poca claredat ofensiva que feia que les possessions hagueren d’acabar a l’últim segon i amb tirs forçats.

L’encontre pareixia perdut quan va aparèixer Nikola Kalinic anotant dos llançaments triples, situant València Bàsquet a 6 i donant esperances de remuntada. Però prompte es van esvair amb una falta antiesportiva de Hermannsson i la posterior tècnica a Ponsarnau. Als últims minuts, el conjunt taronja va aconseguir reduir la distància però no va poder refer-se de la desfeta del tercer quart i va sofrir la primera derrota a l’Eurolliga.

Resum i millors jugades de l'encontre:

Fitxa tècnica:

València Bàsquet: Prepelic (6), Kalinic (13), Dubljevic (13), Vives (7) y Williams (7) –cinc inicial-, Marinkovic (3), Labeyrie (5), Van Rossom (6), Tobey (2), San Emeterio (3) y Hermannsson (1).

Barça: Higgins (10), Hanga (2), Smits (15), Claver (4) y Davies (11) –cinc inicial-, Heurtel (-), Oriola (4), Abrines (11), Martinez (-), Kuric (-) y Calathes (14).

Parcials: 19-16 / 35-33 / 44-54 / 66-71

Àrbitres: Christos Christodoulou, Mario Majkic i Jurgis Laurinavicius.

Declaracions dels entrenadors:

Jaume Ponsarnau: "En el tercer quart han sigut molt superiors, hem jugat molt malament i hem perdut el control de la situació. La seua defensa ha batut al nostre atac"

Jasikevicius: "La situació està fora de control en molts llocs i crec que hem de prendre decisions"

Tipo: Noticia
Subtema: Baloncesto
Territorio: Valencia