Usted está aquí: Inicio / Grupo A / La nova Llei de l’Esport, com afecta el Valencia CF i quina és la seua postura

La nova Llei de l’Esport, com afecta el Valencia CF i quina és la seua postura

El projecte de llei presentat pel Govern i el PP, posaria en risc els ingressos que el Valencia té acordats amb el fons d’inversió CVC
La nova Llei de l’Esport, com afecta el Valencia CF i quina és la seua postura
Imagen: El pròxim partit a Mestalla contra el Barcelona podria no disputar-se si la llei no canvia

València. El futbol espanyol viu un dels moments més complicats. La gran majoria d’equips demanen un conjunt d’esmenes que garantisquen els seus ingressos i impedisquen a altres clubs jugar la Superliga amb el perjuí econòmic que això suposaria. Aquestes esmenes foren inicialment acceptades, però PSOE i PP van retirar-les a finals de setembre segons informà el diari El Confidencial.

Postura del Valencia

Preocupació i rebuig total. Aquesta és la posició del Valencia davant el nou projecte de llei, segons les paraules de Javier Solís, director corporatiu del club, que va comparéixer el passat dissabte davant el micròfon de Movistar LaLiga abans del partit front al Mallorca.

Segons Solís, el que necessita el futbol espanyol és una seguretat jurídica que permeta continuar creixent com fa en els últims deu anys. Des del club de Mestalla volen implantar un model semblant a altres lligues europees que protegeixen el producte nacional, i que asseguren, és clau per continuar amb el desenvolupament del gran esport espanyol.

Javier Solís, en la previa del partit Valencia-Mallorca

Destrucció dels equips

El projecte de llei, suportat per PSOE i PP, obriria la porta a què equips espanyols formaren part de la lliga i de la Superliga al mateix temps. Aquesta possibilitat, faria tremolar els 2.000 milions d’euros pactats amb el fons d’inversió CVC Capital Partners que van firmar 38 clubs a canvi del 10% dels seus drets televisius pels pròxims cinquanta anys.

Els equips espanyols assenyalen als culpables que aquesta llei no vaja endavant: Real Madrid, Barcelona i Athletic Club. Acusen les pressions exercides per Madrid i Barcelona que han provocat la desaparició de les esmenes. “No té sentit que canvien les coses perquè els interessa a dos equips”, assenyala Roger Guasch, el director general de l’Espanyol.

Llei de l’Esport, per a tots?

En les retransmissions dels partits de LaLiga d’aquesta última jornada s’ha evidenciat una curiosa imatge. Juntament amb el marcador del partit es podia llegir la frase “Ley del Deporte para todos”. Aquest lema es va poder observar en tots els partits de Primera i Segona Divisió excepte en el Real Madrid-Sevilla i Barcelona-Athletic. La raó d’aquest esdeveniment està, com déiem, en la lluita per aquesta nova llei. Per evitar que els tres clubs els acusen d’utilitzar els seus partits per enviar un missatge amb què no estan d’acord, LaLiga ha determinat no utilitzar aquest lema.

Captures d'alguns partits de LaLiga del passat cap de setmana.

Supercopa injusta

Aquesta nova Llei de l’Esport no impedirà una Supercopa injusta com la que ha denunciat el Valencia i que haurà de jugar aquest gener, però si que evitarà un nou cas Piqué, es a dir, prohibirà que cap esportista en actiu puga signar contractes relatius a una competició que pot disputar. D’aquesta manera, Rubiales no podrà pactar amb Kosmos – empresa de Gerard Piqué- cap negoci mentre el futbolista estiga en actiu.

Cal recordar que el darrer dia 3 d’octubre el VCF va presentar de manera oficial la demanda a la RFEF pel repartiment econòmic de la Supercopa de 2020. Aquesta partició de diners es tornarà a donar en 2023, on el Valencia només cobrarà 1,7 milions d’euros mentre l’empresa de Piqué s’embutxacarà 4 milions.

Luis Rubiales, president de la RFEF, amb el saudita Abdulaziz bin Turki Al-Faisal.

La pròxima jornada penja d’un fil

Aquest nou cap de setmana està prevista la disputa de la jornada 12 de la lliga espanyola i els clubs adverteixen que si no són escoltats, prendran les mesures necessàries. Si atenem a aquesta raó, Javier Tebas, president de LaLiga, ha convocat una Assemblea Extraordinària per al dijous 27 amb la possibilitat de detenir la competició davant els problemes amb la nova llei.

D’aquesta manera, la jornada 12, en la que el Valencia s’enfronta al Barcelona podria suspendre’s. Però en aquest cas, el perill per a l’equip che es doble, a més de perillar el gran partit front al Barça, podria ajornar-se per segona vegada l’homenatge que el club prepara a David Villa, llegenda valencianista, qui tindrà una nova lona en la façana de l’Estadi de Mestalla.

Tipo: Noticia
Subtema: Fútbol
Territorio: Valencia