Usted está aquí: Inicio / Grupo A / Més de la meitat de negocis de Pedreguer es quedaran sense les ajudes contra la crisi energètica
Marina Alta

Més de la meitat de negocis de Pedreguer es quedaran sense les ajudes contra la crisi energètica

Del total de les 74 empreses que van fer els tràmits per accedir al impuls econòmic, 36 podran accedir finalment als diners oferits pel poble
Més de la meitat de negocis de Pedreguer es quedaran sense les ajudes contra la crisi energètica
Imagen: Foto de l'Ajuntament de de Pedreguer. Font: uValencia

PEDREGUER. L’ajuntament de pedreguer va publicar el passat 28 d’octubre la resolució provisional d’ajudes per minimitzar els efectes de la crisi energètica a pimes, micropimes i autònoms, en un document signat per l’alcalde, Sergi Ferrús. Les empreses o persones, que van tindre fins al 6 d’octubre per presentar la sol·licitud, ja poden consultar, de forma provisional, si se’ls ha concedit o no les subvencions.

El nombre de sol·licituds ha ascendit finalment a 74, entre els que l’Ajuntament ha repartit els 58.803 euros dels que disposaven. La Diputació Provincial d’Alacant va ser la que va finançar el projecte.

 

Majoria de rebutjats

Del total de les 74 sol·licituds, 38 no han sigut concedides. Les desestimacions es divideixen en dos grups explicats en els apartats “B” i “C” del document que ha pujat l’ajuntament a la seua pàgina web.

En l’apartat “C” s’especifica que les 29 empreses que el composen no han pogut accedir als diners “per haver-se esgotat el crèdit disponible”. El criteri que s’ha gastat per deixar fora eixes sol·licituds ha sigut l’ordre de presentació dels tràmits. Aquesta mesura per fer front a una possible falta de diners va estar explicada en les bases de la convocatòria que l’ajuntament va publicar el 23 de setembre.

Per la seua banda, el grup “B”, que inclou a 9 sol·licitants, està composat per aquells que no compleixen els requisits per accedir a l’ajuda. Han sigut dos les causes d’aquestes desestimacions: en primer lloc, falta de documentació a presentar; i en segon lloc, la presentació de despeses no subvencionables d’acord a les bases de la convocatòria.

Les 38 persones i empreses que provisionalment han quedat fora tenen un termini de 5 dies hàbils des de la publicació del document per presentar possibles al·legacions. Contant amb que va ser publicat un divendres i el dia 1 de novembre és festa, eixes reclamacions podran presentar-se fins el dilluns 7 de novembre.

 

Els beneficiats

El grup dels que sí podran accedir a les ajudes apareix en l’apartat “A” de la resolució. Està composat per un total de 36 negocis, entre els quals les quantitats atorgades varien dels 229,79 als 4.000 euros. Aquesta última era la quantitat màxima que es va establir en les bases.

NEGOCIS QUE MÉS DINERS VAN A REBRE
Nom del negoci Activitat Quantitat que espera rebre
Pedro Vicente Costa Carrió Carnisseria i peixateria 4.000 €
Jose Vicente Sesé Vives Bars i cafeteria

4.000€

Alejandro David Gilabert Bars i cafeteria 4.000€
Monroes Restaurants S.L. Restaurants i llocs de menjar 3.996,60€
Juan Simó Torres Calçat 3.187,60€
Teresa Martí Carrió Restaurants d'un tenedor 3.001,20€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El sector protagonista és l’alimentació, tant restaurants i cafès com proveïdors de menjar. Entre les 6 empreses que han sigut proposades per accedir a quantitats de més de 3.000 euros, sols una no pertany a eixe gremi. A més, del total dels 36 que rebran ajuda, 14 es dediquen a l’alimentació.

Ivan Sala, propietari de ‘Restaurant Marfull’ declara: "Sí que venen be, però és una solució a curt termini: eixos diners són per pagar 2 mesos de llum, els altres 10 no.". En referència a la quantitat de 2.104,24€ que provisionalment se li ha atorgat, la qual considera innecessària: "jo no vull que m'ajuden, jo vull pagar el que s'ha de pagar. S'haurien de regular els preus, abaratir costos..., açò és poder menjar hui però demà ja no". 

 

La resolució definitiva

Una vegada acabe el termini disposat per a les al·legacions, la proposta de l’ajuntament serà remesa a l’òrgan competent per la seua aprovació. Quan siga confirmada apareixerà anunciada en la pàgina web municipal, al tauler d’edictes electrònics de l’Ajuntament i en la Base Nacional De Subvencions.  

Tipo: Noticia
Subtema: Economía
Territorio: Alicante