Usted está aquí: Inicio / Grupo A / “Entrevías”: la violència s’apodera d’un barri humil

“Entrevías”: la violència s’apodera d’un barri humil

L’última sèrie protagonitzada per José Coronado mostra la crua realitat de les injustícies socials i els danys morals
“Entrevías”: la violència s’apodera d’un barri humil
Imagen: José Coronado com a Tirso Abantos y Nona Sobo com a Irene Abantos en "Entrevías". Netflix

Avui en dia, les plataformes de streaming competeixen per tindre les millors obres audiovisuals. Escollir què veure és una de les peripècies més complicades: fer zàping per trobar un film mínimament decent pot resultar esgotador, fins que abandones la recerca i decideixes emprar el teu temps en les xarxes socials.

No obstant això, hi ha vegades que una sola ullada de la portada del film t’arriba a cautivar. A l’iniciar sessió en una de les plataformes més conegudes, el primer que em va aparèixer, en primer pla, fou la cara- un tant irritada- de José Coronado, i darrere d’ell, una xica amb trets asiàtics que semblava esglaiada. Al veure el tràiler, no vaig dubtar en polsar inici a "Entrevías", nom que rep aquesta sèrie d’uns 16 capítols replets d’acció i estigmes que succeeixen a la nostra societat.

Tirso Abantos, interpretat per José Coronado, és un exmilitar que viu sols en un barri conflictiu de Madrid i que es troba al càrrec de la “Ferretería Abantos”. El que caracteritza a aquest personatge és la poca mostra d’afecte cap als seu familiars i la necessitat de jutjar totes les persones immigrants que resideixen en eixe barri. Després d’un problema familiar, Abantos es veu obligat a cuidar de la seua neta, Irene Abantos, amb origen vietnamita i un caràcter rebel i lluitador, donat que sa mare, Jimena Abantos, no pot controlar la seua filla. 

La trama de la sèrie es mescla per la dicotomia dels dos personatges principals (el iaio i la neta). El primer és un tant gelós i poc empàtic (sols mostra un poc d’afecte als seus amics); en canvi, la neta es caracteritza per ser una somiadora i fugitiva de les ordres dels seus familiars. La convivència d’aquests dos es complica cada vegada més. Tirso no suporta les males amistats que té la seua neta, i menys les fugides que realitza amb el seu nuvi “gàngster” colombià, Nelson Gutiérrez. Així doncs, el ferreter decideix que Irene es quede tancada a casa i vaja a treballar amb ell per la seua indisciplinada actitud. Per aquest motiu, el iaio comença a deixar de banda la seua feina de la tenda, i agafa el rol de heroi, junt amb els companys de guerra, Pepe i Sanchís amb qui voldrà portar la pau de nou al barri i fer front a la màfia que s’apodera de la vida dels habitants de Entrevías.

Nelson e Irene en una escena de "Entrevías". Netflix

L’idil·li de Nelson i Irene és un dels arquetips comuns d’una societat occidental en què un dels membres familiars no accepta que la seua filla o fill estiga amb una persona immigrant. A més, la història reflecteix la xenofòbia que pateixen gran part de les persones emigrants i els comentaris maliciosos que han de suportar. Cal destacar que la producció encerta en la manera en la qual mostra el negoci de la nit i les discoteques, i els obscurs episodis que algunes dones arribar a sofrir per la supremacia dels homes.